• O fundacji

Ludzie

Marta Czyż-Taraszkiewicz - Prezes Fundacji

Marta     Dziennikarka Radia Gdańsk. W październiku 2012 roku u jej wówczas 4,5 letniego synka Alka wykryto białaczkę. Pod koniec leczenia postanowiła założyć Fundację, która miała wspierać Oddział i pacjentów. Namówiła do współpracy innych rodziców. Została pierwszym prezesem Fundacji z Pompą. „Chorobę pokonaliśmy dzięki wspaniałym lekarzom i pielęgniarkom. Mam dług, chcę i będę go spłacać. Dla innych, niech będzie im łatwiej. Wciąż boję się o Alka i ten strach będzie mi towarzyszył już zawsze. Działalność w Fundacji traktuję jak terapię.”

Agnieszka Skotnicka - wolontariusz Fundacji

Agnieszka Skotnicka

Podejmuje wielorakie działania, aby pomóc zmieniać rzeczywistość, która bywa czasem trudnym doświadczeniem - ból, choroba, bezradność… Nie trzeba wielkich słów wystarczy „Być” z tymi, którzy tego chcą i tego potrzebują… Współautorka autorskiego projektu „Niezapominajki” adresowanego do pacjentów Oddziału Hematologii Dziecięcej GUM. Osoba wspierająca inicjatywy realizowane na Oddziale.

„Wystarczy mieć otwarte serce i być wszędzie tam gdzie jesteśmy potrzebni”